top of page

Hoe herken ik wat iets is?

In dit gedeelte hebben we een aantal bronnen opgenomen om het makkelijk(er) te maken om een plant, bloem of dier te herkennen. Heb je tips voor ons? laat het weten!

Hortus Botanicus - Leiden

Een gratis poster met foto's van stoepplantjes die je overal kan tegenkomen. 

Obsidentify apps (gratis).

Maak een foto van het onderwerp en de app vertelt je in zeer veel gevallen op correcte wijze wat het is. Geef het via de app direct door aan Waarneming.nl en je werkt mee aan het in kaart brengen van biodiversiteit in Nederland.

Pl@ntnet (gratis)

Je kunt een foto maken of uploaden in de app en dan krijg je de naam en informatie te zien van de plant. Daarnaast kun je ook op een kaartje bijhouden waar je de plant ben tegengekomen. Beschikbaar voor Apple en Android.

Voor Apple: zoek even op 'Plantnet' in de app-store.

Voor Android: klik op de download-knop

Vogelbescherming

Gratis online vogelcursussen. Wil je meer weten over vogels? Dan zijn de online vogelcursussen van Vogelbescherming vast iets voor jou! Je kunt kiezen uit twee soorten beginnerscursussen.

RAVON

Wil je amfibieën zoals kikkers leren herkennen? Meer leren over reptielen of bijvoorbeeld zoetwatervissen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ravon en download een van de gratis herkenningskaarten.

Ravon is een organisatie die zich richt op de studie en bescherming van in Nederland voorkomende amfibieën, reptielen en vissen.

EIS

Om meer te leren over lieveheersbeestjes, bijen, hommels en bijvoorbeeld pissebedden kun je kijken op de website van EIS. Gratis zoekkaarten met heel erg veel informatie!

Stichting EIS is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden en is gehuisvest bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

bottom of page