top of page
Falco peregrinus 8, Slechtvalk, Saxifrag

Biodiversiteit in Beeld

Inventariseren, communiceren en voor meer biodiversiteit zorgen

Het project Biodiversiteit in Beeld inventariseert wat er leeft in de Tuin van Noord in Leiden. Planten, vogels, zoogdieren, paddenstoelen en nog veel meer.

We laten zien hoe ontzettend veel hier groeit en waarom deze groene long van Leiden zo belangrijk is. Voor nu en in de toekomst.

Daarnaast geven we tips om te zorgen voor nog meer biodiversiteit.

Biodiversiteit in Beeld partners

Tuinvereniging 'Ons Buiten' is de grootste tuinvereniging in Leiden en ligt in Leiden-Noord. Ons Buiten is houder van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren met de hoogst mogelijke waardering (4 stippen) en met een internationale onderscheiding.

IVN (Vereniging voor Natuur en Milieueducatie) is een club van enthousiaste mensen. IVN'ers willen de rijkdommen van de natuur en het landschap ontdekken, verrassingen van alle levensvormen uit onze eigen omgeving ervaren en dit graag uitdragen aan anderen.

De KNNV, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, is de vereniging voor veldbiologie. De KNNV is een landelijke vereniging voor en van natuurliefhebbers.

Schooltuin 'De Distelvlinder'De Vereniging Leidse Schooltuinen (VLS) stelt ieder jaar de basisscholen van Leiden in de gelegenheid om zich aan te melden voor het schooltuinieren.Onder begeleiding van de schooltuinvrijwilligers, de eigen leerkracht en tuinouders tuinieren leerlingen uit groep 6 en 7 een seizoen lang, van april t/m half oktober, in hun eigen tuintje.

Wij zijn Naturalis Biodiversity Center. Met onze indrukwekkende collectie, kennis en data brengen we het leven op aarde in kaart. Belangrijk, want biodiversiteit is essentieel voor onze toekomst. Alles in de natuur hangt met elkaar samen - en balans is van levensbelang voor het voortbestaan ervan. Naturalis heeft passie voor natuur. We onderzoeken de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo dragen we bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen.

bottom of page